自宅で蕎麦打ち Making soba at home

(2022.8.16)

蕎麦教室終了後、初のソロデビューです。

This is my first solo debut after finishing the soba class.

食卓テーブルでやり始めましたが・・・

I started doing it at the dining table.

高さが低くて腰が痛いので、シンクに引っ越しました。

I moved to the sink because the height was low and my back was hurting.

こちらは、腰は痛くない高さです。まっいいか!

This is at a height that won’t hurt your back.

菊練りが終わり、伸ばしに移ります。

切り終わり end of cut

後片付け、夕食は蕎麦定食でした。つづく

Cleaning up after yourself

(10.8)

最近は十割蕎麦を打ち始めました。やはり十割の方が美味しいと思います。妻の評価も良いので十割を作っていきたいと思います。

Recently, I started making 100 percent soba noodles. I think it’s 100% more delicious. Her wife’s evaluation is also good, so I would like to give it a 100% rating.