改良 蕎麦の実挽き Improving buckwheat milling. 

(2025.1.25)

玄蕎麦を挽く方法を改良しました I improved the method of milling buckwheat.

今迄は石臼だ掛けで2回挽いていましたが ”Until now, I had been milling it twice with a stone mill.

初めに玄米を挽く機械を利用する事にしました I decided to use a machine for milling brown rice first

白米レンジを使うと 短い時間で 脱穀出来ました Using the white rice range, I was able to thresh in a short time.

それを 24メッシュの ふるいに掛けると Then, I sifted it through a 24-mesh sieve.

ここまで 出来ました I have done this much so far.

これを石臼で 引行くと これまた短い時間で ご覧の通りです。 When I milled it with a stone mill, it was done in a short time, as you can see.

これを 40メッシュのふるいに掛けて ”Then, I sifted it through a 40-mesh sieve.

石臼2回使用で こんな感じになりました。今までで一番粒子の細かい粉が出来ました。

かかった時間も かなり短縮出来ました。つづく

After using the stone mill twice, it turned out like this. This is the finest powder I’ve ever made.

The time taken was also significantly reduced. To be continued